Kedvezményezett neve: Max-Construct Építőipari, Kereskedelmi é Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaság

Projekt címe: Hiánypótló innovatív halfeldolgozó létesítése a Max-Construct Kft. által.

Szerződött támogatási összeg: 178.287.468,- Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt kezdés dátuma: 2020 04.30.

Projekt befejezési dátuma: 2021 10.28.

Projekt azonosító száma: MAHOP-5.3.3-2016-2018-00015

 

-A fejlesztés szakmai tartalma:

 

A tervezett halfeldolgozó üzemet a MAX-CONSTRUCT Kft. saját tulajdonú telephelyén lévő területen, zöldmezős beruházással kívánja
megépíteni. Az feldolgozóüzem területén elsősorban a pályázó saját halneveldéje (ld. szomszédos telephely) által előállított élőhalak
vágását és a kinyert halhúsok csomagolása valósul majd meg. A saját alapanyag révén biztosított a folyamatos, ellenőrzött, jó
minőségű hal, ami a fogyasztásra feldolgozott végtermék minőségének szempontjából is nagyon fontos, másrészt a
költséghatékonyságot is javítja (ld nincs szállítási költség), amivel jelentős versenyelőnyt teremt magának a pályázó. Ezen felül
természetesen a technológia kapacitása alkalmas a saját nevelésű halállományon felül külsős (vásárolt) volumen fogadására is -
jellemzően a 0,5-5,0 Kg/élőtömegű kategóriában. Az üzem kapacitása a feldolgozásra szánt hal fajától, méretétől és az alkalmazott
technológiától függően napi 1 t mennyiségű élőhal, mely jellemzően lesőharcsa és kecsege lesz az első időszakban. A tárolókból a
halakat ütemezetten kívánjuk a vágásra irányítani, így biztosítjuk, hogy mindig frissen lehalászott hal kerüljön a vágópályára. Ezért és
az állategészségügyi szabályok maradéktalan betartása miatt a halak átvételéhez két egymástól elszigetelt átvevő helyet kívánunk
kialakítani. A tervezett csarnok bruttó alapterülete 1051 m2, melynek belső kialakítása, helyiségeinek funkciói a technológiai sor
belső logisztikájának megfelelően lette kialakítva, figyelembe véve természetesen az ott dolgozni fogó 10-12 fős személyzetre
vonatkozó szigorú NÉBIH előírásokat is. A Balatonszabadiban megépítendő halfeldolgozó üzem jelentős piaci keresletet tud majd
kiszolgálni, jellemzően a Balaton régióban, de kedvező földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően (Dunántúl közepén, M7 autópálya
mellett) több száz kilométeres körzetében is. A szakmai munkát tapasztalt halászati szakemberek irányítják majd, akik részt vettek az
előkészületi munkákban is. Az előállítandó termékpaletta alapvetően 6 kategóriába sorolható és arányuk rugalmasan változtatható az
aktuális piaci igényeknek megfelelően. A legkorszerűbb, környezetbarát, energiatakarékos feldolgozó technológia segítségével az
alábbi termékcsaládokkal kíván indítani a pályázó: • friss (nem fagyasztott) konyhakész hal jégen • fagyasztott konyhakész hal •
filézett hal frissen, jégen • filézett hal fagyasztva • natúr halpép fagyasztva (ld halászlé alapanyag) * mechanikailag szeparált halhús
(MSM) A Balatoni halászati tilalom és a lassan de biztosan növekvő - egészséges életmódnak és étkezésnek köszönhetően –
halfogyasztás biztos felvevőpiacot és hosszú távon fenntartható működést prognosztizál a projekt számára.

Adidas footwear | New Balance 991 Footwear